Jak zakwalifikować dokumentację związaną z kontrolą Archiwum Zakładowego Starostwa Powiatowego? Archiwum było kontrolowane w latach 1999-2007 czterokrotnie i posiadam dokumentację z tej kontroli. W skład tej dokumentacji wchodzą pismo z AP do którego dołączono 2 egzemplarze Protokołu kontroli AZ z prośbą o podpisanie i odwrotne przekazanie 1 egzemplarza + zalecenia pokontrolne i pismo do AP o wykonaniu zaleceń.
Moje pytanie jest następujące czy taka dokumentacja kwalifikuje się jako kat. A czy też jest to dokumentacja niearchiwalna? Bo może Archiwum Państwowe które tą dokumentację wytworzyło powinno ją przechowywać wieczyście a ja tylko przez pewien okres czasu?
Mój poprzednik chyba za bardzo nie wiedział pod co to podpiąć ponieważ pisma w tej sprawie są różnie klasyfikowane raz jako 0813 ( Instrukcje i regulaminy AZ i biblioteki )innym razem 0820( wykaz spisów zdawczo-odbiorczych) ale chyba to nie za bardzo pasuje
Ja odnalazłem symbol 0911 (kontrole zewnętrzne urzędu własnego) jako kat A w kom. macierzystej w uwagach adnotacja (protokoły, sprawozdania z kontroli, wnioski i wystąpienia pokontrolne, sprawozdania z realizacji zaleceń. Do kat. A- kontrole problemowe i kompleksowe, pozostałe - kat. B5).
Troche się rozpisałem jezeli ktoś ma akieś doświadczenia z takimi dokumentami to proszę o wskazówki
pozdrawiam wszystkich