Przyjmowanie akt do archiwum - ewidencja i rejestracja pojazdów

Zaczęty przez saren1985, Luty 18, 2010,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

EwelinaP

Co do sygnatury, to ja mam np. tak: 84/1 t.I, 84/1 t.II itd. Jak przyszłam do pracy, to system był 43/2/4, przy czym bywały teczki 43/2/4/2... ??? "Ale to już było i nie wróci więcej". Nie mówiąc już o numerach spraw wyciągniętych z kapelusza, bo na pewno nie z rwa.
Co do opisu teczki, to dokładnie określa to instrukcja kancelaryjna, musi się tam znaleźć numer rwa, a daty skrajne, to nie tylko data zamknięcia, ale też założenia teczki. Najlepszym rozwiązaniem faktycznie jest podanie numerów rejestracyjnych auta jako rozwinięcie tytułu. Moim zdaniem każda teczka powinna stanowić osobną pozycję na spisie zdawczo-odbiorczym. Tak dla przejrzystości i... spokoju sumienia  ;D

Danutka

Witam,
chciałam tak dla pewności dopytać o daty skrajne dokumentacji dot. kart pojazdów już wyrejestrowanych. Data końcowa to wiadomo - data wyrejestrowania pojazdu. A data początkowa to byłby rok pierwszej rejestracji (na karcie pojazdu jest taka rubryczka: "data zarejestrowania")? Ale czasem mam tak, że np. na karcie pojazdu data rejestracji jest np. 1977, a na dowodzie rejestracyjnym rubryczka "data pierwszej rejestracji" jest 1961 r.
Która data powinna być ta początkowa? Bo podejrzewam że jak zmienił się właściciel to w karcie pojazdu na jego nazwisko będzie kiedy on zarejestrował, a w dowodzie rejestracyjnym w ogóle kiedy pojazd był zarejestrowany niezależnie od tego kto był właścicielem? Nadmieniam że są to stare akta, więc teraz może to inaczej się prowadzi.