Czy można w ten sposób przygotować spis dokumentacji niearchiwalnej?

Zaczęty przez Konkretna6, Kwiecień 18, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Konkretna6

Witam. Mam pytanie. Jestem w trakcie przygotowywania spisu dokumentacji niearchiwalnej podlegającej brakowaniu. Nurtuje mnie w tej kwestii jedno pytanie. Bo mam dokumentację która ma różne okresy przechowywania, ale zarówno jednych jak i drugich okres przechowywania się skończył i można je poddać brakowaniu. Mam dokumentację, która ma kat. B20 i dokumentację, która ma kat. B5. Czy mogę te rzeczy wrzucić na jeden spis, czy muszę robić dwa osobne spisy dla dokumentacji B5 i osobne dla B20? Czy do tego mają też być od razu dwa wnioski do AP czy jeden?  W tej chwili wrzuciłam wszystko na jeden spis i nie wiem, bo do tej pory brakowana była dokumentacja tylko kat. B5.

Barsa

gtrafalski

gtrafalski

Cytat: Barsa w Kwiecień 18, 2025,Razem, jeden wniosek. Oddzielne wnioski dla B, BE i Bc.

Po co składasz oddzielne wnioski (nie spisy) na B i Bc?

Barsa

"czeski błąd" :) W sumie napisałem jeden wniosek, a potem zamiast spis znów wniosek ;)

Powinno być tak:
Razem, jeden wniosek. Oddzielne spisy dla B, BE i Bc.

Konkretna6

Czyli co mogę na jednym spisie dać B5 i B25? Wybacz ale dalej nie rozumiem z tej odpowiedzi. To że kat. Bc ma być na osobnym spisie to wiem bo doczytałam na stronie AP, ale czy B5 i B25 może być na jednym spisie?

Barsa