Internetowe Forum Archiwalne > Archiwa Zakładowe

Kategoria archiwalna - przekwalifikowanie dokumentacji niearchiwalnej

<< < (2/7) > >>

luke:
Warto się zastanowić nad pismem do ap z prośbą o przeprowadzenie ekspertyzy; po zapoznaniu się z dokumentacją zawsze łątwiej wydaje się decyzję niż na podstawie tytułów ze spisów zdawczo- odbiorczych. Chyba, że nie masz ochoty na kolejną wizytę archiwistów z ap  ;D

nikodem.b:
Halo, betinko! Może najprościej będzie, jak zdradzisz o jaką to dokumentację chodzi, bo tu niektórym na forum zaraz żyłka pęknie... ;)

marcia:
Ja również chciałabym przyłączyć się do tych porad odnośnie ekspertyzy ap. Jakiś czas temu w pracy mieliśmy akta, które wg starego spisu miały kategorię B-10, ale archiwista z ap zalecił przekwalifikować je na kategorię A, zgodnie z obowiązującym wykazem.

betinka:
Przepraszam że teraz się odzywam, ale nie wiedziałam że tak może poruszyć Was ten wątek. Chodzi mi o symbol klasyfikacyjny 7351 - Pozwolenia na budowę  B10. jrwaz 22 grudnia 1990r. I w roku 1994 zgodnie z literą prawa poszło trochę  do zniszczenia.

Jarek:
Staramy się zachować spokój  ;D
Jeśli jrwa z 1990 r. określało kategorię B-10 dla jakiejś dokumentacji to nie można jej było zniszczyć w 1994 "zgodnie z literą prawa" ...  :o

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej