Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Lokal archiwum zakładowego - rolety w archiwum

Zaczęty przez Kofi, Listopad 23, 2009,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kofi

Witam serdecznie,
Mam pytanie dotyczące koloru rolet w archiwum zakładowym. Byc może pytanie samo w sobie jest banalne ale w związku z przeprowadzką archiwum urządzamy je na nowo i mam dylemat jaki kolor rolet wybrać aby był najodpowiedniejszy dla ochrony przed światłem dokumentacji przechowywanej w archiwum. Z góry dziękuję za jakąkolwiek sugestię w tym temacie;-)

Jarek

No przyznam, że to pytanie mnie zaskoczyło  :D
Aż takie nasłonecznienie jest w magazynach? Chyba wiesz jaki kolor najlepiej pochłania światło  :)
Jarek Orszulak

Kofi

Liczyłam się z tym, że pytanie może zostać tak odebrane;-)
Tematyką archiwum zakładowego zajmuję się od niedawna a zdążyłam się już przekonać, że odpowiedź na pytania banalne i nieraz wręcz głupie nie zawsze jest oczywista;-)
Pomieszczenie archiwum ma 3 duże okna w związku z czym w słoneczne dni jest naprawdę jasno stąd moje wcześniejsze pytanie.
Pozdrawiam

betinka

Kolor nie ma znaczenia. Chodzi o to aby nie przepuszczały światła a są takie bo zakupowaliśmy do innych pomieszczeń i jeszcze aby nie osiadał na nich tak łatwo kurz. Poproś sprzedającego aby takie wskazał ale są one trochę droższe. Im będą ciemniejsze tym będzie lepiej.