Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Nadzór archiwalny - kontrola warunków przechowywania dok. cyfrowych

Zaczęty przez Grzegorz Gałęzowski, Październik 28, 2009,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nikodem.b

A o czym tu dyskutować? Trzeba opracować porządne przepisy wzorem tych, które stosują inne organy kontrolne, a nie lawirować na pograniczu prawa lub wręcz wbrew niemu!

Kajka

Eh stary temat ale warto go odświerzyć. Moje pytanie jest takie jak w poszczególnych archiwach wyglądają kontrole postępowania z dokumentacją elektroniczną (zarówno tą zgromadzoną w EZD jak i poza systemem)?

Marcin Kapała

Cytat: Kajka w Grudzień 06, 2016,
Eh stary temat ale warto go odświerzyć. Moje pytanie jest takie jak w poszczególnych archiwach wyglądają kontrole postępowania z dokumentacją elektroniczną (zarówno tą zgromadzoną w EZD jak i poza systemem)?

Nie tylko warto ale chyba nawet należy. Musimy wypracować model kontroli archiwalnej w tym zakresie. Interesuje mnie, jaka pragmatyka została wypracowywana dotychczas w archiwach państwowych (odgórnie nie jest to uregulowane). Dla mnie istotny jest też w tej sprawie głos archiwistów zakładowych, którzy ogarniają EZD w swoich macierzystych jednostkach.