Dzięki za wyrażenie opinii. Sprawa wyjaśniła się o tyle, że sprawdziłem w inwentarzu i tam jest podział na wyznania. Jest to jak wspomniałem 6 jednostek - 2 rzymsko-katolicke od B do K i od L do Ż, 2 mojżeszowe podobnie podzielone oraz 2 ewangelickie podzielone na okres międzywojenny (z wyznaniem rzymskokatolickim i innymi, przy czym w inwentarzu nie ma o nich informacji) i okupacji (ten prawdopodobnie razem z mojżeszowymi), z tym ze karty mojżeszowe mają około półtora metra i są ułożone luźno na półce. Pozostałe znajdują się w długich, niewygodnych kartonach, przez co są trudne do przenoszenia (choć karty są w nich względnie łatwe do przechowywania). Czy robić z tego wiązki proponowane jak w poprzednim moim poście? Czy szukać takich pudeł, w końcu użytkownikom będą udostępniane pojedyncze karty, a nie całe jednostki?
P. S.
Paginacja to dobre rozwiązanie, gdy karty będą już poukładane. Nie widziałem jeszcze bazy ale z tego co mi wiadomo dane zostały wpisane już wstępnie do ELI lub Pradziada, dlatego jeszcze nie wydzielam pojedynczych kart z jednostek.