Internetowe Forum Archiwalne > Problematyka budowy baz danych

Jak zrobić własną ZOSIĘ :)

<< < (2/2)

Rafał Rufus Magryś:
Witam,

Nie zgodzę się z tym, że tekst trafiłby do mniejszego grona tym bardziej, że każdy linuks posiada już pytona na pokładzie więc odchodzi jedna rzecz do instalacji. Reszta jest banalnie prosta i sprowadza się do przyklejenia komend do terminala. A jeśli ktoś się zdecyduje na pythona to wg mnie dla niego bez różnicy czy ma zainstalować linuksa czy nie. Uczenie ludzi na windowsie powoduje, że z tego a nie innego systemu korzystają (Consuetudo est altera natura...).
Nie będę się sprzeczał, który system jest lepszy - na mój obecny stan wiedzy mogę powiedzieć, że każdy system -nixowy jest lepszy od każdego zrobionego przez Microsoft.
Cieszę się, że jesteś orędownikiem - bo sprawa nabiera różu - wiem, że będzie taki dzień kiedy odwróci się sytuacja i będzie Windows na 2 stanowiskach (lub wogóle) a linuks wszędzie. Do tego jednym z kroków jest ZoSIA czy każde oprogramowani klient serwer niezależne od platformy systemowej - uniezależniające użytkownika od płacenia najpierw licencji na oprogramowanie systemowe, potem na antywirusa+firewall, potem MS Office etc., etc. i tak płynnie przechodzimy do linku jaki podałeś: przyjrzyjmy się lepiej kto napisał ten tekst i do kogo należy witryna jaką polecasz... no właśnie jeden z największych producentów oprogramowania antywirusowego, a ludzie piszący to ludzie z tejże firmy, firmy która żyje z tego że Windows jest dziurawy jak ser szwajcarski. Nie wchodzę w dyskusję warto poczytać artykuły jakie pojawiły się po jego opublikowaniu nie tylko na stronach miłośników linuksa... Autorom zarzucono najmniej stronniczość...
Sam również musisz przyznać, że jeśli chodzi o sprawy/usługi krytyczne - lepiej zaufać linuksowi. To tyle - nie wchodzę głębiej w dyskusję nie chcę tu robić flame'a fanboyów ;)...

pozdro

P.S. Polecam jako IDE Pythona np Erica :) (w ubuntu terminal: sudo apt-get istall eric, pod windą szukanie, ściąganie, instalowanie)
P.S. Mógłbyś przyjechać na IFAR to byśmy wtedy pobili flame'a :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej