Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Brakowanie akt - ile protokołów brakowania?

Zaczęty przez madzior_1984, Lipiec 15, 2009,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

madzior_1984

Witam,
mam pytanie dotyczące spisów dokumentacji niearchiwalnej (aktowej) przeznaczonej na makulaturę lub zniszczenie, sporządzam takowy w szkole, w której nigdy nie dokonano brakowania, za to istniały już trzy instytucje, najpierw szkoła podstawowa potem Zespół Szkół Samorządowych i wreszcie obecnie istniejąca Szkoła Podstawowa. Dzwoniłam do AP odnośnie spisów i poinformowali mnie, że najlepiej jeżeli sporządzę 3 spisy po kolei dla każdej jednostki, która istniała. W szkole są w sumie dwie komórki, które zdają dokumentację sekretariat i kadry łącznie z księgowością i tu moje pytanie czy sporządzić spisy również osobno dla każdej z komórek organizacyjnych (bo przecież na spisie istnieje miejsce gdzie wpisujemy nazwę komórki) (w sumie powstałoby 6 spisów: sekretariat SP, kadry i księgowość SP, sekretariat ZSS, kadry i księgowość ZSS, sekretariat obecne SP, kadry i księgowość obecne SP), czy tylko dla danych instytucji (SP, ZSS, obecne SP) ???
z góry dziękuję za podpowiedź (tylko proszę nie piszcie, abym zadzwoniłam do AP, bo już tyle tam nadzwoniła, że aż mi głupio :P)

betinka

Witam serdecznie. Będą to trzy spisem z rozbiciem na komórki organizacyjne trzy protokoły brakowania i jedno pismo przewodnie (wniosek)