Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Przyjmowanie akt do archiwum zakładowego - dokumentacja z wyborów

Zaczęty przez Bożena24, Czerwiec 29, 2009,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bożena24

Witam
Mam pytanie jak przyjmujecie do archiwum dokumentację wyborczą np wybory z 7 czerwca 2009 r. Dostalam protokól przekazania i nie wiem czy mam go numerować czy trzeba spis zdawczo odbiorczy? I jaka to kategoria?
ożena

betinka

Tak wpisujesz do wykazu spisów zdawczo odbiorczych nadajesz kolejny nr spisu. Jest to kat Bc

Bożena24

A jaki nadać numer z jednolitego rzeczowego wykazu akt?
ożena

betinka

Niestety musisz rozszerzyć rzeczowy wykaz akt
np.
008                        Parlament Europejski

0080               Wybory do Parlamentu  Europejskiego                       

Jarek

Pomalutku miłe Panie  ;) - o jaką konkretnie dokumentację chodzi (przez kogo wytworzoną), o jakie archiwum  i jaki wykaz akt?

pozdrawiam
Jarek
Jarek Orszulak

Bożena24

Chodzi o protokoły głosowania, spis wyborców, karty nie wykorzystane, głosy ważne i nie ważne z wyborów do parlamentu europejskiego.
ożena

Jarek

Postępowanie z dokumentacją z eurowyborów reguluje Rozporządzenie Ministra Kultury z dn. 16 czerwca 2004 r. w sprawie sposobu przekazywania, przechowywania i udostępniania dokumentów z wyborów posłów do Parlamentu Europejskiego (Dz. U. Nr 150 poz. 1580, zm. Dz. U. z 2005 r. Nr 181 poz. 1510).
Jarek Orszulak

Bożena24

Wielkie dzięki
ożena