Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Brakowanie akt - na podstawie którego wykazu akt?

Zaczęty przez betinka, Lipiec 06, 2009,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

betinka

Witam. Mam przygotowany spis dokumentacji nierachiwalnej (aktowej) przeznaczonej na makulaturę lub zniszczenie.  Są to dokumenty od 1976 do 2003. Protokół oceny dokumentacji niearchiwalnej ma zawierać podstawę prawną w oparciu o którą dokonano oceny dokumentacji i jej brakowania. I tu proszę o podpowiedź czy tak będzie dobrze "Spis sporządzono w oparciu o jednolity wykaz rzeczowy akt dla urzędów terenowych organów administracji państwowej stopnia podstawowego w miastach ogłoszony jako Załącznik Nr 2 do zarządzenia NR 79/76 Wojewody Nowosądeckiego z dnia 3 sierpnia 1976r. , Załącznik do zarządzenia Nr 32 Ministra Szefa Urzędu Rady Ministrów z dnia 22 grudnia 1990 w sprawie ustalenia jednolitego rzeczowego wykazu akt dla urzędów terenowych organów rządowej administracji ogólnej oraz o jednolity rzeczowy wykaz akt dla organów gmin i związków międzygminnych  stanowiący załącznik nr 4 do Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 22 grudnia 1999 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej dla organów gmin i związków międzygminnych.   "               

Jarek

Tak mi się coś wydaje, że to powinny być dwa spisy a nie jeden - do 1990 roku to toap, a potem samorząd - najlepiej zadzwonić do ap i spytać.
Jarek Orszulak

betinka

Tak mam trzy spisy tylko pytam się czy mogą być takie akty prawne z lat 1976 czy np 1990 czy tyko obecne 1999 z późniejszymi zmianami

Jarek

Jarek Orszulak