Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

III zjazd IFAR - prośba o zgłaszanie tematów

Zaczęty przez Rafał Rufus Magryś, Kwiecień 07, 2009,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rafał Rufus Magryś

Witajcie,

W tym roku Zjazd IFAR odbędzie się w połowie września w Koszalinie - mamy wsparcie pani dyrektor AP w Koszalinie pani Joanny Chojeckiej.
Dokładny termin zostanie podany w połowie czerwca. Zapraszam do zgłaszania tematów - czekam na nie do 6 lipca 2009

Pozdrawiam,
Rafał "Rufus" Magryś
...patience is a virtue...

Anna Sobczak

Witam,

czy III Zjazd IFAR mógłby się odbyć przed 16-19/09/09 (Powszechny Zjazd Historyków Polskich w Olsztynie) lub po tym terminie?

Czy jest jakiś temat przedwodni Zjazdu? Czy można zgłaszać dowolne tematy?

Pozdrawiam
Pozdrawiam,
Anna Sobczak

Rafał Rufus Magryś

Witam,

Zjazd odbędzie tradycyjnie zahaczając o weekend więc nie będzie z tym problemów, co do tematyki - jest dowolna, jesteśmy forum - będziemy rozmawiać o tym co zostanie zaproponowane :)

Pozdrawiam,
Rafał "Rufus" Magryś

Rafał Rufus Magryś

Witajcie,

Czekam na tematy - termin się zbliża :)

Pozdrawiam,

Rafał M.,
Rafał "Rufus" Magryś

Hanna Staszewska

Proszę bardzo :)
Proponuję "roztrząsanie" pod roboczym na razie tytułem "Uproszczone metody opracowania w archiwach państwowych: analiza przepisów, propozycje zmian".

Wojciech Woźniak

Witam,
ja również na roboczo: "Inwentarz elektroniczny - czyli czas skończyć z papierowymi pomocami archiwalnymi" :)
Sometimes you eat the bear
and sometimes the bear eats you

luke

Witajcie,
ja także jeszcze roboczo:"Standaryzacja digitalizacji w archiwach państwowych"  :)

Anna Sobczak

Witam,

proponuję wątek o niemieckich portalach archiwalnych tworzonych przez poszczególne landy. Pełen tytuł referatu podam w późniejszym terminie.

Kiedy będzie znany ostateczny termin Zjazdu? 16-20.09.09. jestem w Olsztynie na Powszechnym Zjeździe Historyków Polskich.
Pozdrawiam,
Anna Sobczak

Filip Kwiatek

Witam!

Spróbuję podjąć temat, który roboczo nazwałem "Zbiory fotograficzne w archiwach państwowych".

Wojciech Woźniak

Witajcie,
jest na razie tylko 5 tematów. Proponuję przedłużyć termin zgłaszania referatów do końca sierpnia - co Wy na to?

pozdrawiam
Wojtek
Sometimes you eat the bear
and sometimes the bear eats you

Rafał Rufus Magryś

Witam,

Przedłużenie to dobry pomysł. Proponuję zatem, aby program powstał koło 25 sierpnia. Ze swojej strony proponuję dwa tematy na temat ZoSIA:
Jakuba Lewandowskiego - głównego programisty NAC - na temat problematyki tworzenia ZoSIA od strony nieco bardziej technicznej.
I swój na temat problematyki rozwoju ZoSIA i problematyki workflow w ZoSIA.

Pozdrawiam,

Rafał "Rufus" Magryś

Justyna Wozniak

Witam,

Chcialabym zaproponowac referat pod roboczym tytulem: "Projekty informatyczne w archiwach panstwowych".

Pozdrawiam,
Justyna

Rafał Rufus Magryś

Witam,

Program Zjazdu, dokładne miejsce oraz termin pojawi się na forum 10.09. W tym momencie chciałbym poinformować, że wstępnie przesunięciu ulegnie termin Zjazdu - na okolice 31.09-01.10 br.

Pozdrawiam,

Rafał M.
Rafał "Rufus" Magryś

Rafał Rufus Magryś

Witajcie,

Tutaj zamieściłem program III Zjazdu IFAR. Przepraszam za opóźnienia ale od jakiegoś czasu więcej jestem na badaniach aniżeli w domu...
Ze względów organizacyjnych zmieniliśmy miejsce na południe Polski. Miejmy nadzieję, że dopisze nam "złota polska jesień"! :)

Pozdrawiam,
Rafał "Rufus" Magryś

Anna Sobczak

Z przykrością muszę napisać, że nie pojawię się na Zjeździe, gdyż dopadła mnie infekcja wirusowa gardła i migdałków. Muszę przez tydzień pozostać w domu i łykać tabletki.
Pozdrawiam,
Anna Sobczak