Przyjmowanie akt do archiwum zakładowego - z jaką datą?

Zaczęty przez Bożena24, Sierpień 14, 2008,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bożena24

Witam.
Zaczynam dopiero pisać na forum. Prowadzę archiwum zakładowe w gminie. W lipcu mialam kontrolę przeprowadzoną przez AP. Wwzystko bylo w porządku. Jednym zaleceniem bylo przyjecie do archiwum kilku teczek kat. A. Na swoim stanowisku pracy mialam kilka teczek kat. A zrobionych jeszcze w tamtym roku, ale kontroli ich nie pokazywałam gdyż nie byly jeszcze przekazane do archiwum. Mam pytanie: czy mogę teraz przyjąć te akta z datą z tamtego roku czy przepisać spsiy zdawczo-odbiorcze na obecny rok??? Bo musze wyslać do AP informację o przystąpieniu do mrealizacji zaleceń pokontrolnych i kopię spisu zd-odb muszę wyslać.
ożena

Necho

Witam!

Data na spisie zdawczo - odbiorczym to data przekazania, a nie przygotowania akt do przekazania. W tym przypadku powinien to być rok obecny (o ile oczywiście akta w roku bieżącym zostaną przekazane).

Pozdrawiam

Bożena24

Dzięki za informację. Już to poprawiłam. Mam jeszcze jedno pytanie. Muszę wysłać do archiwum psimo o przystąpieniu do realizacji zaleceń pokontrolnych. Przyjęlam kilka teczek kategorii A i to im napiszę tylko nie wiem czy muszę do tego dołączać podkładkę w postaci spisów zdawczo-odbiorczych???? Czy może spisy wysłać później jak mi się uzbiera większa ilość bo zawsze tak robię. Wystarczy samo pismo czy pismo ze spisami?
ożena

Necho

Nie zaszkodzi załączyć kopię spisów, nawet jeśli nie zostało to wprost napisane w zaleceniach pokontrolnych.

Zresztą odnośnie realizacji zaleceń pokontrolnych (i nie tylko) zawsze można się skontaktować z osobą przeprowadzającą kontrolę.
Ta raczej nie pogryzie  ;).

archeo

Bożena jeżeli AP pełni nadzór nad twoim archiwum to i tak jeden egzemplarz spisu zdawczo-odb. akt kat. A przejętych przez Ciebie do archiwum wysyłasz do AP a więc wystarczy spoprządzić pismo przewodnie w treści wypełniając zalecenia pokontrolne wysyłamy w załaczweniu egzemplasz spisu zd.-odb. akt kat "A" i finito  ;)
pozdrawiam serdecznie :)