Kategoria archiwalna - listy planowe skoczków spadochronowych

Zaczęty przez krzysiekp, Grudzień 31, 2008,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzysiekp

Witam
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć ja długo powinno sie przechowywać tzw. listy planowe skoczków spadochronowych?. Zawierają one listy skoczków którzy w danym dniu zaliczyli skok w określonych warunkach tzn. wysokość, rodzaj i prędkość samolotu przy wyskoku itd. Gdzie ewentualnie mogę znaleźć informacje na temat tego typu dokumentów?. Za każdą wskazówkę z góry dziękuję i życzę wszystkim użytkownikom forum wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Jarek

No cóż, trudno to uznać za typowy problem archiwalny  :)
Myślę że powinieneś pytać przede wszystkim u wytwórcy dokumentacji - w aeroklubie czy innej instytucji organizującej takie skoki. Może też np. w Urzędzie Lotnictwa Cywilnego. Z przepisów znalazłem tylko to:
http://www.prawnik.pl/akty/index.php?pub=dziennik-ustaw&r=2003&n=165&p=1603#frg_2622294
w § 28 określono okresy przechowywania karty ewidencyjnej i teczki osobowej członka personelu lotniczego, ale to jednak inna dokumentacja.
Może jeszcze ktoś coś podpowie.
pozdrawiam
Jarek Orszulak

krzysiekp

Dziękuje za przynajmniej taką wskazówkę. Spróbuje samemu poszukać między innymi w podanych przez Ciebie instytucjach. Pozdrawiam.