Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Archives 2,0

Zaczęty przez Wojciech Woźniak, Październik 23, 2008,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wojciech Woźniak

26 listopada 2008 - w AGAD odbędą się jednodniowe warsztaty pod roboczą nazwą "Archives 2.0". Nazwa ta jest oczywistym nawiązaniem do "Web 2.0", czyli Internetu, w którym zawartość może być współtworzona także przez odbiorców. Podobne projekty są realizowane w innych Instytucjach Pamięci - w Bibliotekach: jako "Library 2.0". Na spotkaniu dyskutować będziemy o doświadczeniach instytucji wchodzących w interakcje z odbiorcami/użytkownikiem, nowych możliwościach udostępniania informacji archiwalnej oraz korzyściach, jakie niesie ze sobą wykorzystanie "wspólnej mądrości" - nie tylko poprzez łączenie wiedzy zgromadzonej w różnych archiwach, lecz także odwołanie się do wiedzy odbiorców/użytkowników. Wstęp na warsztaty jest wolny, serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych

źródło
Sometimes you eat the bear
and sometimes the bear eats you

Bartłomiej

Mam pytanko kto jest organizatorem tych warsztatów i do kogo można się zwrócić z ewentualnymi pytaniami o nie? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

Wojciech Woźniak

Bartłomiej

Tą informację widziałem, niestety z tego co udało mi się dowiedzieć AGAD wynajmuje tylko pomieszczenie na warsztaty a nie jest ich organizatorem.

Wojciech Woźniak

Witam,
w sprawie warsztatów najlepiej kontaktować się z dyrektorem AGAD dr. Hubertem Wajsem.

pozdrawiam

Wojciech Woźniak

Witam
program warsztatów jest już dostępny: http://www.agad.archiwa.gov.pl/kronika/Archives_2.doc

pozdrawiam

Rafał Rufus Magryś

Witajcie,

Szkoda, że nikt nie zaprosił IFAR który jako forum społecznościowe wpisuje się w ideę web 2.0...  No ale nie szkodzi - mamy swój zjazd  ;D

Pozdrawiam,
Rafał "Rufus" Magryś
...patience is a virtue...

Hanna Staszewska