Narodowe Archiwum Cyfrowe > Budowa NAC
Informacja o wdrożeniach ZoSIA
Marta N. Guentzel:
--- Cytat: Radosław Morawski w Wrzesień 04, 2008, ---Mam pytanie kiedy będzie dokładnie prezentacja "ZoSIA" w Zachęcie w Warszawie i jak szerokie grono osób bedzie miało na nią wstęp? Czy to będzie zamknięta impreza. Czy ogólnie dostepna dla wszystkich zainteresowanych.
--- Koniec cytatu ---
Witam,
przygotowania do konferencji poświęconej "ZoSIA" trwają. Wstępnie mogę poinformować, że odbędzie się ona w okolicach połowy listopada. Co do grona osób, które będą mogły uczestniczyć w konferencji, niedługo podamy szczegóły. Staramy się, aby jak najwięcej zainteresowanych mogło zapoznać się z "Zosia".
Rafał Rufus Magryś:
Witam,
W systemie pojawiło się kolejne 40 tys. opisów na poziomie jednostek.
Pod koniec tygodnia powinniśmy przekroczyć pierwsze 100 tys. :).. do grudnia pierwszy milion :)
Rafał Rufus Magryś:
W systemie jest ponad 120 tys jednostek. ZoSIA jest przygotowana do pracy dla 3 oddziałów AP Lublin: Chełm, Kraśnik, Radzyń :)
Pozdrawiam
P.S. Czekamy na kolejne dane przygotowywane przez AP Lublin przygotowanie danych do migracji a także sam system pozwala lepiej zapanować nad ewidencją w postaci elektronicznej.
Rafał Rufus Magryś:
Witam,
Dawno nic nie pisałem a dzieje się dużo: w ZoSIA mamy już ponad 1 000 000 opisów jednostek archiwalnych. System jest testowo wdrożony AP w Lublinie i AP w Poznaniu oraz ich oddziałach. Wczoraj uruchomiliśmy dostęp dla wszystkich internautów do ZoSIA w wersji beta (www.szukajwarchiwach.pl). Oprócz opisów, dzięki AP w Lublinie udostępniamy w ZoSIA ponad 70 tys. skanów z jednostek archiwalnych. W ciągu najbliższych tygodni będziemy dodawać kolejne skany.
Pozdrawiam,
Anna Sobczak:
Ile rekordów można się spodziewać w ZoSIA po wdrożeniu we wszystkich archiwach? I kiedy ZoSIA będzie używana w całej sieci AP?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej