Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Obieg dokumentów - wprowadzanie rejestrów kancelaryjnych

Zaczęty przez Michalina, Luty 06, 2008,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Michalina

Witam!
Zgodnie z instrukcją kancelaryjną dla organów powiatu :Decyzję w sprawie wprowadzenia rejestru kancelaryjnego dla określonej grupy spraw podejmuje kierownik wydziału właściwego w sprawach organizacyjnych
Moje pytanie:jak wyglada taka decyzja i co powinna zawierać?, czy powinien być ustalony wzór takiego rejestru kancelaryjnego? bo przecież zgodnie z definicją rejestr kancelaryjny stanowi równoważnik spisu spraw.
Za pomoc z góry dziekuję:)

Jarek

nie wiem, czy pytanie jest jeszcze aktualne, ale tu nie chodzi o decyzję-dokument, tylko o decyzję w sensie potocznym. Czyli kierownik ją podejmuje i informuje o tym całą jednostkę i pracowników. A rzeczywiście, wzoru rejestru nie zawadziłoby też przy okazji ustalić. Z rejestrami kancelaryjnymi jest taki kłopot, że do końca nie wiadomo co nimi jest a co nie. Jest szereg przepisów nie-archiwalnych narzucających na różne jednostki organizacyjne prowadzenie przeróżnych rejestrów, które zwykło się często uważać za kancelaryjne, ale tego czy są one nimi rzeczywiście, tego nie jestem pewien.
Jarek Orszulak